RAZSTRUPLJANJE OZIROMA “DETOX” PRI NAŠIH KUŽKIH

Razstrupljanje ali kot s tujko rečemo detox se zdi kot nekakšna modna muha 21. stoletja. Vsak, ki da vsaj nekaj na zdravo življenje, se občasno podvrže kakšnemu od protokolov razstrupljanja. Večinoma se tega lotevamo spomladi, da se znebimo bremen težke hrane, ki jo uživamo pozimi. Pogosto slišimo tudi o čiščenju živega srebra iz naših organizmov, ki je tja zašel predvsem z amalgamskimi zalivkami. Tisti ki so se že kdaj srečali z bioresonanco, ugotovijo, da so poleg živega srebra v organizmu lahko prisotne tudi druge t.i. težke kovine. Je pa to le en delček vseh strupov, ki se lahko nalagajo v živih organizmih in ki se jih v današnjih časih žal ne moremo več izogniti. Kako pa je s takšne vrste obremenitvami pri kužkih? Moja ocena, da še veliko slabše kot pri ljudeh! Prav zato si bomo v tem prispevku pogledali katere vse snovi obremenjujejo njihov organizem in na kakšen način ter si pogledali principe razstrupljanja.

Psi so v primerjavi z ljudmi lahko precej bolj obremenjeni

Že kar nekaj časa se spravljam k pisanju tega prispevka. V svoji praksi namreč vidim marsikaj in skozi leta dela sem začela določene stvari med seboj povezovati in iskati vzroke. Še vedno me prav pretrese, ko vidim kužka v slabem stanju in včasih pri bioresonančnem testiranju najdemo toliko obremenitev, da sploh ne vemo, kje začeti. To me je konstantno begalo, saj sem verjela, da so kužki v primerjavi z nami, še ohranili pomembno povezanost z Naravo in so posledično bolj zdravi. Potem pa je z vsakim novim pacientom ta moja teorija počasi bledela, dokler je nisem povsem opustila.

Zdravila in sredstva za zatiranje notranjih in zunanjih zajedavcev

Seveda mi moja raziskovalska žilica ni dala miru in začela sem iskati odgovore na vprašanja zakaj temu tako. Prebirala sem vso možno literaturo na to temo in v svoje testiranje vključila vzorce veterinarskih zdravil in sredstev za zatiranje notranjih in zunanjih zajedavcev. Ko se je slika pričela počasi sestavljati, sem bila še bolj zgrožena. Kot holistična veterinarka vsekakor nisem najbolj naklonjena vsej strašni kemiji s katero so oboroženi klasični veterinarji, si pa nisem nikoli mislila, da lahko naredi takšno škodo. Če bi bila res tako škodljiva, se o njej verjetno ne bi učili na fakulteti in se ne bi prodajala na trgu a ne? Prepričanje, ki sem ga povzela, brez da bi ga kritično ovrednotila in mu zato verjela, vse dokler ga dokazi niso dodobra zamajali. Na začetku svoje kariere sem naivno mislila, da je prehrana vir vsega zla, vendar ko s spremembo prehrane nismo dosegli vidnega napredka, mi je postalo jasno, da se tu še nekaj skriva zadaj.

Sedaj pa najboljše, da se udobno usedete, globoko zadihate in poskusite kar najbolj mirno sprejeti vse strupe in obremenitve, ki v današnjih časih obremenjujejo naše kužke. Če ste mnenja, da vaš kuža pa že ne, vas moram žal razočarati, ker praktično ni psa, ki bi bil čist kot solza. Pri vsakem je moč najti nek strup v telesu, saj po njih hodijo, na njih spijo, jih dihajo, dobijo z vodo in hrano, za povrh jih pa še nanašamo na njih in dajemo v gobčke.

Sevanja

Začnimo z nevidnimi temnimi silami v obliki žarčenj in elektromagnetnih polj. Tem se praktično ni moč izogniti. Vendar ker teh sil ne vidimo, se nam lahko zdi svarilo pred njimi pretirano. Mogoče tega ne zaznajo naše oči, naše celice, ki imajo svoj električni naboj pa so do teh motenj še kako dovzetne. Elektromagnetne sile iz okolice se lahko vmešajo v njihovo komunikacijo in samo funkcijo celice. To poteka na nam nevidni ravni vse dokler motnja ni tako močna, da se njen poseg odrazi na telesnem nivoju. Če živite na vasi obdani z gozdom bodite hvaležni, ker je tega precej manj. Predstavljajte pa si stolpnico z dvanajstimi nadstropji s po štirimi stanovanji v vsakem nadstropju in vsako stanovanje s svojim wi-fijem. Verjetno zgleda kot mreža rdečih laserjev, ki varujejo trezor v kakšnem roparskem filmu.

Insekticidi, herbicidi, fungicidi in težke kovine

Kaj pa otipljivi, merljivi strupi? O kemijskih elementih kovinah je že dosti napisano in obstajajo študije o njihovih koncentracijah na ozemlju Slovenije. To, da sem jih precej pogosto zaznala v organizmu pri kužkih, me zato niti ni presenetilo. Presenečenje pa je vsekakor bilo pogosto testiranje pesticidov in sicer herbicidov, insekticidov in fungicidov. Ok, insekticidi in fungicidi so mi bili še nekako jasni, saj so prisotni v nekaterih veterinarskih zdravilih in preparatih proti zunanjim zajedavcem, ampak herbicidi? Je možno, da k temu prispeva sprehod po okoliških travnikih in njivah?

Žal je tako. Kužki namreč po tleh stopajo tako rekoč bosi in nagi in so temu toliko bolj izpostavljeni v primerjavi z nami. Če imate kakšnega zagretega kopača ali raziskovalca, ki mora svoj smrček potisniti v praktično vsako luknjo, pa še toliko bolj. Da sploh ne govorim o kužkih z ranami po koži (hot spoti, alergije, bakterijsko ali glivično vnetje), saj je pri njih vstopna pot na široko odprta. Potem pa je tu še voda. Pršenje travnikov z gnojnico je pravi slovenski nacionalni šport in v takšnih pogojih je težko zagotoviti, da del ne pronica v podtalnico. Navsezadnje pa je vnos mogoč tudi s hrano, saj rastline kopičijo kovine in se te potem prenesejo na živali, ki jedo te rastline. Med kovinami na Slovenskem področju najbolj izstopajo kadmij, svinec, cink, arzen, krom, baker, nikelj in živo srebro. Na drugi strani je izmed fitofarmacevtskih sredstev na kmetijskih površinah najpogosteje prisoten insekticid DDT in herbicida atrazin in simazin.

Kako te snovi vplivajo na organizem kužka?

Precej različno saj je odvisno od koncentracije in poti vnosa pa tudi različne dovzetnosti. Poleg tega je tudi njihov toksičen vpliv na organizem zelo širokega spektra in celoten opis žal presega ta prispevek. Pri fitofarmacevtskih sredstvih tako poglejmo samo glavne vplive. Herbicidi blokirajo delovanje določenih encimov, ki naj bi bili prisotni samo v rastlinah in mikroorganizmih. Vendar če pogledamo zloglasni herbicid Glifosat, ki je dvignil precej prahu v zvezi s povečanim tveganjem za pojav določenih rakavih obolenj, očitno vpliv herbicidov na sesalce le ni tako nedolžen.

Insekticidi delujejo na živčni sistem. Blokirajo molekulo, ki prenaša informacije po živčnih vlaknih, kar povzroči paralizo in posledično smrt. Insekticidi se ne uporabljajo samo v kmetijstvu, ampak jih najdemo tudi v sredstvih proti glistam, pršicam, klopom in bolham. V teh preparatih naj bi bile koncentracije sicer tako majhne, da kužkom ne škodujejo, vendar primeri pojava nevroloških motenj po aplikaciji ne govorijo vedno temu v prid. Fungicidi prav tako niso nedolžni, saj dokazano motijo delovanje spolnih hormonov ter tako vplivajo na spolni cikel in brejost.

Podobno kot pesticidi tudi kovine lahko delujejo na različne organske sisteme. Če si pogledamo samo nekaj od teh učinkov. Svinec lahko povzroča nevrološke motnje, vpliva na sintezo vitamina D, tvorbo hemoglobina in moti delovanje ledvic. Kadmij se kopiči predvsem v notranjih organih in je toksičen za jetra in ledvica, moti pa tudi presnovo kalcija. Živo srebro zopet vpliva toksično na živčni sistem in možgane.

Varna uporaba antibiotikov

Pesticidi in težke kovine so strupi na katere imamo manjši vpliv, če sploh. Imamo pa na drugi strani to moč, da se odločamo, kaj bomo dali na in v svojega psa. Trenutno se namesto nas odločajo veterinarji, kar je sicer povsem na mestu, ker zdravljenje le mora voditi strokovnjak, je pa dobro, da tudi sami razumemo, kaj te odločitve prinašajo za našega kužka. Da antibiotiki porušijo ravnotežje koristnih bakterij v črevesju je že splošno znano dejstvo. Da znanstveniki odkrivajo vedno nove povezave med kroničnimi boleznimi 20. stoletja in pretirano uporabo antibiotikov pa je relativno nova stvar. Sladkorna bolezen, debelost, avtizem, Parkinsonova bolezen in celiakija so samo nekatere izmed njih.

Kakšen vpliv bo imelo jemanje antibiotika pri našem kužku je odvisno od številnih dejavnikov. Starost je eden takih ključnih dejavnikov, saj se črevesne bakterije pri mladičkih šele vzpostavljajo in jih antibiotik lahko tako močno prizadene, da si nekatere vrste nikoli več ne opomorejo. Pri starejših kužkih pa je vse odvisno od zmožnosti organizma, da po zaključeni terapiji z antibiotiki, črevo ponovno naseli s koristnimi bakterijami. Presoditi ali za vsako vnetje kuža res potrebuje antibiotik, je zato ključno. Manjša vnetja namreč v večini primerov lahko organizem sam sanira, samo čas in podporo mu moramo ponuditi.

Stranski učinki kortikosteroidov

Še eno precej zlorabljeno sredstvo v veterini pa so kortikosteroidi. Seznam stranskih učinkov je neverjetno obsežen a se sredstvo kljub temu predpisuje kot po tekočem traku. Nič ne rečem, ko je res hudo, lahko rešuje življenja, vsakodnevna uporaba na daljši rok pa vodi v številne zaplete. Še najhuje se mi zdi to, da kuža hodi naokrog z zatrtim imunskim sistemom in je tako izpostavljen ne samo infekcijskim obolenjem, ampak se tudi precej zviša možnost za pojav rakavih obolenj. Da o tem, kakšno zmedo lahko v organizmu naredi vsakodnevni vnos hormonov, sploh ne govorim.

Zdravilo je tako močno, da pogosto blokira energetsko zdravljenje. Težave so lahko že pri samem bioresonančnem testiranju, saj je slika pogosto kaotična z lažnimi rezultati. Takšne blokade sem doživela samo še pri psihiatrično obravnavanih ljudeh, ki so jemali močne psihotike! Hormoni so res mogočen mehanizem telesa in zato naj bo vsako poseganje v ta sistem upravičeno.

Nalaganje strupov v organizmu

Pogledali smo si učinke strupov in kemičnih sredstev v njihovem akutnem delovanju, vendar kaj pa kronična izpostavljenost? Mogoče niste seznanjeni z dejstvom, da se lahko vsa ta sredstva v organizmu nalagajo. Kužki so si namreč med seboj precej različni v sposobnosti izločanja teh sredstev. Pomembno je kako učinkoviti so organizmu lastni procesi razstrupljanja tako v samih celicah, kot tudi v izločevalnih organih, kamor štejemo jetra, ledvica, limfo in črevo.

Medtem ko en kuža lahko učinkovito sčisti večje količine naenkrat vnesenih strupov, je pri drugemu lahko problem že manjša količina. Na udaru so tu predvsem majhni kužki, saj enaka koncentracija strupa pomeni bistveno razliko za organizem mogočne doge v primerjavi z miniaturno čivavo. Kar organizem ne more sčistiti, pa kopiči. Kovine se rade odlagajo v možgane in notranje organe, pesticidi v maščobno tkivo, medtem ko veterinarska zdravila obtičijo v vezivnem tkivu med celicami. Tako je od področja kamor se nalagajo odvisno v kolikšni meri motijo vsakodnevno delovanje organizma.

Kaj lahko storimo?

Preventivni pregled vsaj enkrat letno je več kot na mestu. Tako se sproti preveri nakopičenost morebitnih strupov in sposobnost organizma, da to sčisti. Ključen je tudi jesenski detox kot mu sama pravim. Spomladi in poleti namreč bogato zasipamo naše kužke s sredstvi za zaščito proti klopom, bolham in srčni glisti, zato jim omogočimo, da teh obremenitev ne odnesejo s seboj v zimo. Ob jemanju antibiotikov spet dobro, da podpremo črevo ne samo s probiotiki, ampak tudi podpornimi terapijami. Zlata vredna je tudi priprava na cepljenje, ko okrepimo izločevalne organe in terapija čiščenja po cepljenju v primeru, da so ostanki cepiva obtičali v organizmu.

Možnosti so številne in skrajni čas je, da ukrepamo. Porast alergij, avtoimunih in rakavih obolenj pri kužkih je povezan ne samo z nepravilno prehrano, ampak levji delež k temu prispeva tudi obremenjenost s toksini. Če našega kužka hranimo s svežo mesno hrano in poskrbimo za zmanjšan vnos in redno odstranjevanje toksinov, mu nudimo najboljšo možno popotnico za vitalno življenje.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.