Bioresonanca za živali

Bioresonanca za živali se ne razlikuje od bioresonance za ljudi. Na prvi pogled se zdi precej kompleksna metoda, zato jo bom v spodnjih odstavkih poskušala pojasniti na preprost način. Kompleksna se zdi predvem zato, ker si težje predstavljamo kako deluje. Elektromagnetna nihanja oziroma valovanja so namreč našim očem (zaenkrat še;) nevidna, so pa zato rezultati kaj hitro vidni. Hitro okrevanje s pomočjo terapij je pri živalih še posebno očitno, saj so veliko bolj dovzetne za elektromagnetna nihanja.

Zaradi širokega spektra delovanja lahko bioresonanca za živali pomaga pri praktično vseh obolenjih. Če težave, ki jo ima vaš ljubljenček, niste zasledili na spodnjem seznamu, me pokličite, da skupaj ugotoviva, če vam lahko pomagam.

Pri katerih zdravstvenih težavah lahko pomaga bioresonanca?

Bioresonanca za živali in potek zdravljenja

V primeru kroničnih obolenj na prvem srečanju najprej izvedem obsežno diagnostično testiranje. Med drugim testiram energetsko konstitucijo organizma in pretok energije skozi posamezne meridiane. Tako dobim podatke o tem, kje so energetske blokade in posledične motnje delovanja organizma. Nadalje pregledam delovanje pomembnejših organov (jetra, ledvica, črevo, limfa) oziroma tudi drugih, če je glede na simptomatiko to potrebno. Preverim kako deluje imunski sistem in kakšna je sposobnost izločanja toksinov in toksičnih presnovkov. Pomemben del predstavlja testiranje hormonalnega sistema, trebušne slinavke, ščitnice, nadledvične žleze in spolnih hormonov. V drugem delu testiram morebitne alergene in druge obremenitve (bakterije, glivice, težke kovine, pesticidi, veterinarska zdravila, sredstva za zatiranje klopov,…). Povsem na koncu pa preverim še, če bi koristil kateri od prehranskih dodatkov (probiotiki, CBD, medicinske gobice,…).

Pred takšnim testiranjem vsak lastnik dobi za izpolniti t.i. Vprašalnik o zdravju. Zanima me trenutno in preteklo zdravstveno stanje živali (kdaj se je začelo, koliko časa že traja/je trajalo, kakšni so simptomi,…), prehrana, cepljenja, uporaba preparatov proti zunanjim in notranjim zajedavcem, karakter živali in drugi pomembni anamnestični podatki.

Po zaključku testiranja skupaj pogledamo rezultate in se pogovorimo o primernem planu zdravljenja. V posameznih primerih rezultate testiranja in vprašalnik o zdravju nato še doma dodatno preučim.

V razmaku 1-3 tednov sledijo terapije, ki so krajše in trajajo slabo uro. V primeru spremembe prehrane sva z lastnikom ves čas v kontaktu.

Ob akutnih obolenjih (kratkotrajne driske, kašelj, vnetje mehurja,…), obsežno uvodno diagnostično testiranje ni potrebno. Takrat je bolj pomembno, da se čim prej lotimo terapije na organu, kjer so težave. Terapije so bolj pogoste in se lahko delajo tudi vsak dan, v povprečju trikrat zapored oziroma do izboljšanja.

Slikovni prikaz terapije

Bioresonanca se izvaja z Bicom aparatom

Živali namestimo elektrodo okrog vratu

Žival sedi/stoji na modulacijski elektrodi in obe elektrodi sta povezani z aparatom

S tenzorjem merim pretočnost med biopoljem živali in frekvencami, ki jih preko plošče oddaja bioresonančni aparat

Zakaj sploh pride do bolezni?

Živimo v svetu izobilja in zato plačujemo visoko ceno. Namesto z Naravo smo obkroženi s tehničnimi pripomočki, medtem ko se iz dneva v dan veča tudi število škodljivih kemičnih snovi, ki jih zaužijemo s hrano. Sproščena druženja s prijatelji nadomešča neosebna komunikacija prek spletnih omrežij in v pehanju za uspehom in bogastvom našega virtualnega idola postajamo vedno bolj utrujeni in napeti. Vse te frustracije nas spremljajo na vsakem koraku, najbolj pa jih občutijo naši otroci in živalski prijatelji. Še posebno pes nam pomaga nositi čustvene travme in če mu to začinimo še z industrijsko hrano in celim kupom farmacevtskih preparatov, je sod obremenitev kaj hitro poln.

Zdrava žival ima sicer določeno sposobnost samouravnave telesnih procesov. Organizem namreč neprestano stremi k ravnovesju, saj takrat vsi procesi delujejo optimalno. Tudi, če ga nekaj obremeni (npr. bakterija, virus, škodljiva kemična snov,…), bo organizem hitro poskrbel, da se moteči dejavnik odstrani in se to notranje ravnovesje povrne. To se dogaja pri akutnih obolenjih. V primeru, da obremenitve delujejo dalj časa in jih je preveč, pa samozdravilne sposobnosti organizma popustijo in ravnovesje se poruši. Nastane kronično obolenje.

Kako deluje bioresonančna terapija?

Pri testiranju bioresonančni aparat beleži vsa elektromagnetna nihanja, ki jih oddaja žival in jih s posebnimi visokospecifičnimi filtri loči na fiziološka oziroma zdrava in patološka oziroma bolezenska nihanja. Tako lahko bolezenska nihanja oslabimo ali jih odstranimo, zdrava nihanja pa okrepimo. Poleg tega nam bioresonančna naprava omogoča, da s testiranjem ugotovimo natančno katere obremenitve ima žival. Med terapijo potem z nihanjem, ki ga naprava oddaja, sprožimo v organizmu reakcijo za odstranitev teh obremenitev iz organizma.

Cilj bioresonančne terapije je samo spodbuditi samouravnalne procese in nič drugega. Simptomi različnih obolenj namreč niso nič drugega kot poskus organizma za povrnitev ravnovesja in mi mu pri tem pomagamo. Bioresonančna metoda torej ni usmerjena na zdravljenje oziroma preprečevanje simptomov bolezni, ampak pospešuje samozdravljenje organizma kot celote.

Kaj sploh beleži bioresonančna naprava?

Vsaka snov ima poleg svoje kemijske (materialne) sestave tudi fizikalni vidik – individualni spekter različnih frekvenc elektromagnetnih nihanj. Materija je namreč samo zgoščena energija in to energijo tudi oddaja v obliki elektromagnetnih nihanj. Ta nihanja z bioresonančno napravo beležimo in uporabimo v diagnostične in terapevtske namene.

V resnici je vse je v nihanju! Zemlja niha, organizmi nihajo, celice nihajo, bakterije nihajo. Vendar pa vsako živo bitje oddaja povsem individualen vzorec elektromagnetna nihanja in niti dva v celem vesolju si nista med seboj podobna. Namreč obolelo tkivo niha drugače kot zdravo in vsaka dodatna obremenitev (bakterije, glivice, alergeni,…) ima spet svoj vzorec nihanj. Seštevek vsega tako ustvari povsem individualno sliko nihanj. Prav ta individualnost vzorcev nihanj pa nam omogoča, da jih med seboj ločimo in pri testiranju natančno ugotovimo, katere obremenitve pri živali povzročajo bolezen (npr. bakterije, glivice, alergeni,…).

Kakšno vlogo ima pri bioresonančni napravi terapevt?

Celice telesa lahko sprejemajo in pošiljajo elektromagnetna nihanja. Na ta način celice komunicirajo med seboj. Informacije si izmenjujejo preko točno določenih frekvenc in zato, v veliki zmešnjavi milijarde količine nihanj, ki so prisotna v organizmu, celica prepozna nihanje, ki je namenjeno njej, nekako tako kot naš radijski sprejemnik. Če nastavimo radio na neko frekvenco, ta iz neštetih nihanj postaj oz. oddajnikov izbere natančno tisti oddajnik, ki oddaja na frekvenci, ki smo jo iskali. Naša priljubljena postaja zaigra le takrat, ko so nihanja postaje oz. oddajnika in radia oz. sprejemnika v resonanci, v sozvočju.

Podobno nam resonanca omogoča testiranje v bioresonanci. Namreč, če je obremenitev (bakterije, glivice, alergeni,…), ki jo testiramo, prisotna v organizmu živali, bo med oddajanjem bioresonančne naprave in elektromagnetnim poljem živali nastala resonanca, ki jo terapevt zazna z nihalom oziroma tenzorjem.

Vloga terapevta pa je zelo pomembna tudi pri razlagi rezultatov testiranja. Med vsemi podatki, ki jih dobimo na uvodnem diagnostičnem testiranju je namreč potrebno izluščiti izvor vseh težav in videti zaporedje dogodkov, ki so vodili do končnega simptoma, ki ga trenutno vidimo. Obsežno znanje s področja naravnih oblik zdravljenja, predvsem pa poznavanje anatomije, fiziologije in patologije je tu ključno, saj lažje razumemo trenutno stanje organizma in živali lahko učinkoviteje pomagamo.