BIORESONANCA ZA PSE

Bioresonanca za pse je še sorazmeroma mlada metoda

Medtem ko je bioresonanca kot metoda zdravljenja za ljudi v Sloveniji prisotna že več kot 20 let, se bioresonanca za pse uveljavlja šele v zadnjih letih. Številni lastniki psov sploh ne vedo, da obstaja tudi ta možnost zdravljenja in zanjo se tako večinoma odločajo predvsem tisti, ki so metodo že uspešno preizkusili na sebi. Ti poznajo njene pozitivne učinke in se zato veliko lažje odločijo jo preizkusiti tudi na svojem psu. Na drugi strani so tisti, ki metode ne poznajo skeptični, kar je povsem normalen odziv ljudi, ko prvič slišijo za nekaj novega in nepoznanega. Pa jo spoznajmo od bližje in tako skupaj premostimo strah pred neznanim.

Bioresonanca za pse je sicer po svojih osnovnih zakonitostih povsem podobna bioresonanci pri ljudeh. Razlika je le v delu opreme. Psi pač ne morejo držati elektrod v rokah in zato obstajajo posebne elektrode za živali, ki se namestijo kot ovratnica. Poleg tega obstajajo tudi posebne ampule za živali. Ampule so vzorčki, ki jih terapevti preverimo na začetnem testiranju in jih potem uporabljamo tudi v nadaljnjih terapijah. Te ampule vsebujejo informacije o določenih patogenih organizmih (bakterije, glivice, gliste,…). Zaradi sobivanja psa in človeka si večino patogenih organizmov sicer delimo, nekateri pa še vedno ostajajo specifični za psa in jih pri ljudeh ne najdemo oziroma redko. Ena takih so na primer določene vrste garij, ki so pri psih dokaj pogoste, pri ljudeh pa redke.

Bioresonančno testiranje razkrije marsikaj

Zakaj sploh bioresonanca za pse? Zato ker gre za povsem neinvazivno metodo, ki pa da konkretne rezultate. Na začetku je možno narediti obsežno diagnostiko, tako da nam je kaj hitro jasno, kje iskati vzroke, da je naš kuža zbolel. Za takšno sliko bi pri klasičnem veterinarju morali narediti na kupe preiskav in odšteti zajeten kupček denarja. V bioresonanci to naredimo z enim testiranjem. Je pa pomembno, da testiranje opravi nekdo, ki je dober diagnostik in veterinar, da lahko rezultate testiranja poveže v neko smiselno celoto. Lastniki so tako nemalokrat presenečeni, kaj vse lahko odkrije bioresonančna naprava. Osredotočenost na simptome (torej način, kako se nam kaže bolezen) kaj hitro zbledi, ko se enkrat razkrijejo pravi vzroki.

»Naš pes se praska«, me kličejo lastniki, »na nekaj je alergičen« in »ali bi ga vi lahko potestirali, da bomo vedeli čemu se izogibati.« V času monopola zahodne medicine smo razvili takšen pogled, da vidimo samo simptome. Mislimo, da so simptomi glavni vzrok bolezni in da ko jih enkrat odstranimo, smo praktično zdravi. Žal je to daleč od resnice in simptomi so ponavadi le vrh ledene gore. Pri alergijah je to najbolj očitno. Tako smo osredotočeni na iskanje krivca, ki povzroča praskanje, da pozabljamo, da je pretiran odziv imunskega sistema (kar alergija je) nekaj povsem nenaravnega. Alergije v naravi ne obstajajo in v primeru, da je naš kuža alergičen, so pri njemu v ozadju skrite vse bolj resne težave, kot pa to, da ne sme jesti določene hrane ali se izogibati določenem tipu cvetnega prahu.

Lastniki so pogosto na začetku malce nezaupljivi, ko jim predstavim rezultate testiranja. Informacij je namreč veliko in jih je težko vse naenkrat predelati. Mogoče si celo mislijo, da sem si del zgodbice izmislila, glede na to, da včasih meji že na znanstveno fantastiko. 🙂 Številčne vrednosti krvnih preiskav klasične veterine je vsekakor veliko lažje tolmačiti, kot pa energetsko stanje organizma. Moten pretok energije, moteno razstrupljanje, obremenitev s sevanjem so pojmi, ki jih težje razumemo, saj živimo v svetu, kjer štejejo fizična dejstva. Vendar še tako nezaupljiv lastnik na začetku se tekom terapij sprosti, ko preko izboljšanja zdravstvenega stanja svojega psa vidi, da nisem kvasila neumnosti. In to je tisto kar na koncu šteje. Naj bioresonanca za pse izgleda še tako čudaška metoda čaranja s čarobno paličico, ko kuža enkrat ozdravi smo vsi presrečni in takrat vemo, da res deluje.

Kako to izgleda v praksi?

Veliko lastnikov živali me sprašuje na kakšen način deluje bioresonanca, za katere vrste bolezni je primerna in kako sploh izgleda terapija pri psu. Bioresonanca se izvaja s pomočjo bioresonančne naprave. Ta naprava meri elektromagnetna nihanja v organizmu in na podlagi tega ugotovimo, na katerem delu telesa ima pes zdravstvene težave in kaj jih povzroča. Na prvem testiranju preverim delovanje najpomembnejših organov (jetra, ledvica, črevo,…), delovanje imunskega sistema in morebitno prisotnost določenih obremenitev (bakterije, glivice, težke kovine,…). Z uvodnim testom tudi ugotovim, na kaj je pes alergičen. Lahko so to določene vrste hrane, cvetni prah, razne trave ali hišne pršice.

Ko se prvič srečamo, si vedno vzamem več časa. Kuža me prvič vidi in zato mu omogočim, da me v miru spozna. Medtem ko me ovohava in preverja, se z lastnikom pogovorim o njem, da ga tudi sama kar najbolje spoznam. Skupaj greva skozi vprašalnik, ki ga pošljem vnaprej, Zanima me trenutno zdravstveno stanje in stanje v preteklosti, s čim se ga hrani, kakšen je po karakterju in druge stvari za katere z lastnikom meniva, da so pomembne. V tem času kuža ponavadi že oceni prostor in se umiri. Pod njegovo odejico, ki jo lastniki prinesejo s seboj skrijem eno elektrodo na kateri leži, drugo pa dobi okrog vratu. Obe elektrodi povežem z bioresonančnim aparatom. Med uvodnim testiranjem je kužkom običajno še malo čudno, kaj se dogaja in me zato budno spremljajo. Med nadaljnjimi terapijami se umirijo in večina jih zaspi. Živali namreč, v primerjavi z nami, veliko bolj zaznavajo elektromagnetna nihanja in ker so zdravilna nihanja prijetna, jih to uspava. 

Vse pridobljene informacije iz uvodnega testiranja doma temeljito preštudiram, da najdem izvorni vzrok za težave. Namreč ključno je najti tisto, kar je vse skupaj povzročilo, saj na temu potem bazira celotna terapija. Na podlagi mojih ugotovitev, pripravim plan terapije in se o njemu pogovorim z lastnikom. Zelo pomembno mi je, da z lastnikom sodelujeva, da praktično postaneva ekipa, ki dela skupaj za dobro počutje njihovega kužka. Vsak korak terapije tudi sproti natančno razložim tako, da si je lastnik vedno na jasnem, kaj se dogaja.

Za katere zdravstvene težave je primerna bioresonanca?

Glede na obsežnost bioresonančne naprave (v njej je shranjenih preko 2000 programov za terapije) je s to metodo možno terapirati marsikaj. Edino česar ne doseže so nekatere težave mišično-skeletnega sistema (izpahi, strgane vezi,…) ali težave, ki potrebujejo kirurško intervencijo (zlomi, kile, zasuk želodca,…). Je pa bioresonanca v teh primerih zelo dobrodošla za čas po okrevanju, saj z njo stimuliramo hitrejše celjenje ran in posledično hitrejše okrevanje.

Sicer najpogosteje obravnavam naslednje zdravstvene težave: alergije, težave s prebavili, bolezni dihal, hormonske motnje, nevrološke motnje, urološke težave, rakava obolenja. Med svojimi trenutnimi pacienti imam največ takih kužkov, ki jih muči alergija. Delno verjetno tudi zato, ker je bioresonanca med ljudmi najbolj poznana ravno zaradi uspešne odprave alergij.

Med pacienti je tudi veliko mlajših od enega leta

Starostno so si kužki, ki jih obravnavam, precej različni. Vsak bi si mislil, da so zdravstvene težave pogostejše pri starejših psih, vendar imam veliko tudi mladičkov mlajših od enega leta. Ti so, iz stališča terapij potrebnih za izboljšanje, vsekakor v prednosti saj za seboj še nimajo cele palete zdravstvenih težav in zdravljenj s klasičnimi zdravili. Pri mladičkih se izboljšanje lahko pokaže že takoj po prvi terapiji, ni pa to pravilo. Včasih s hitrim okrevanjem presenetijo tudi starejši psi, predvsem takšni, ki so energetsko močni.

V večini primerov se da težave z bioresonanco povsem odpraviti. Pri določenem procentu, dosežem samo izboljšanje, vendar težave ne izzvenijo dokončno. Najdejo pa se tudi primeri, kjer se kljub vsemu trudu, stvari ne premaknejo nikamor. Med temi so pogosti kronični primeri, kjer je bolezen že tako napredovala, da je prišlo do nepopravljive poškodbe katerega od pomembnejših organov. Ob hkratnem nizkem energetskem stanju organizma, le ta nima več možnosti, da bi kje dobil energijo potrebno za izboljšanje.

Ustrezna prehrana je ključna

Poleg terapij se z lastniki vedno pogovorim o prehrani njihovega ljubljenčka. Pravilna prehrana je namreč osnova zdravja in področje, kjer lahko vsak lastnik veliko doprinese sam. Na podlagi testiranih alergenov skupaj sestavimo jedilnik, ki se ga držijo tekom terapij. Po končanih terapijah, ko večina alergij izveni, jedilnik ponovno sestavimo. Prednost bioresonančnega aparata je tudi v tem, da lahko z njim testiram vso hrano, ki jo pes uživa in dobim odgovor, če mu ustreza ali morda povzroča težave. Na ta način recimo testiram brikete, za katere ne moremo točno vedeti kaj vse vsebujejo. Podobno testiram tudi različne prehranske dodatke in zeliščne pripravke, ki bi bili morda dobrodošli tekom terapij.

Pred kratkim me je prijetno presenetil hiter učinek terapije pri leto in pol stari psički. Lastnica me je poklicala, ker se je psička dnevno praskala in je želela preveriti, na kaj je alergična. Rezultati testiranja razen blagih hormonskih motenj, energetskih blokad in trenutnega pomankanja energije, niso pokazali ničesar drugega. Naredila sem terapijo za odpravo blokad in dvig energije. Učinki terapije so bili vidni še isti večer. Psička je postala neverjetno živahna in igriva, kot takrat ko je bila še mladiček. Praskanje se je sicer tisti dan intenziviralo, naslednji dan pa drastično zmanjšalo. Obe z lastnico sva bili presrečni, hkrati pa je bil to samo še en dokaz več o tem, kako učinkovita je lahko bioresonanca.

Objavljeno na: Zdravahranazapse.si

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.